Er dette deg?

«Er dette deg?» stod det i en melding sendt til meg på Twitter, sammen med en lenke til en stillingsannonse. Jeg skulle bare sveipe gjennom de faste sosiale mediene før jeg tok kvelden, og der lå den. Seniorrådgiver web i Innovasjon Norge. Bare smak på navnet – Innovasjon Norge. Om ikke det navnet forplikter gjør ingen navn det. «Ja!». Klart det var meg!

Tre måneder senere er jeg ferskeste gutt i kontorlandskap 4A. Den gryende følelsen jeg altfor lenge hadde hatt om at jeg nå satt planta altfor godt nede i egen komfortsone, var byttet ut med noe helt annet. Ikke fritt fall, men den famlende følelsen av å være uten kjennskap til rutiner og kutyme, sjargong og kultur. Alle mine antenner stod i søkemodus og scannet mennesker, kleskoder, kontorinnredning, og alt annet som kunne gi hint om hvordan det ville bli å jobbe i dette selskapet som satte innovasjon i sentrum. Jeg elsket det!

Å bytte jobb er en ny start. Blanke ark og fargestifter. Ingen eposter som skulle vært besvart for lengst, ingen overbooket kalender. Forsetter om innbokskontroll og ryddige dokumentarkiv, trapp i stedet for heis, salat til lunsj. Oversiktlig og ukomplisert. Så lenge det varer.

Å bytte jobb er også starten på en ny blogg. Min blogg. Å skrive for web er innenfor komfortsonen, men å skrive jevnlig om ting som er interessant for andre er en utfordring. Og jeg er ubeskjeden nok til å tro jeg løser den. Hva bloggen skal handle om? Aner ikke, men innbiller meg vi havner et sted i skjæringspunktet jobbkultur og fag jeg kan noe om – nett, kommunikasjon, digitale medier. Og se ikke bort fra at popkulturelle referanser blander seg inn i moroa.

Få ting er mer talende enn webstatistikkens nakne tall. Jeg håper tallene peker i en retning som gjør denne bloggen fortjent en plass ute i informasjonsstrømmen. Jeg håper du blir med meg videre. Jeg skal gjøre mitt for at det blir interessant å tilbringe tiden sammen!

Vi ses!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.