Foto: Frida Marie Grande

Inspirert underdog

Når en skriver en blogg som fortsatt jakter på sin egen stemme, og blir nominert til prisen for Beste inspirasjonsblogger i arbeidslivet, er det intet annet enn svært inspirerende. Ikke minst er det motiverende for å inspirere, reflektere og engasjere. For de som fortsatt finner veien innom.

«Nå er artikkelen om beste inspirasjonsbloggere for arbeidslivet 2015 blitt publisert på Ekspertvalg.no sin blogg, hvor du er en av de nominerte».

Hæ? Nominert, jeg? Hvor? Er dette spam?

Jeg forsøker å jobbe meg gjennom den evige strømmen av epost. Det er fredag, og ambisjonen er å være ajour før helgen kommer, med sine forventninger om å gjøre mer av det en ellers ikke får plass til. I headsettet spiller Uncle Acid & The Deadbeats sin skitne, energifylt rock, som jeg har tenkt å introdusere til gutta jeg skal på hyttetur med for å evaluere fotballsesongen. Det er i hvert fall det vi kaller det, vi som utgjør trenerapparatet for fotballgutta i Kongsten Kings.

Prøveballong for stamgjestene

«Du finner artikkelen her», fortsetter det, og jeg klikker meg inn på vedlagte lenke, hvor jeg finner en hyllest til norske bloggere. Og en liste over kanonene i norsk bloggverden. De som virkelig kan det de skriver om, meningsbærere og debattanter, inspiratorer for de av oss som pusler med vårt litt på siden. Og sannelig, midt i blant de andre dukker Frank Langva opp, ledsaget av mitt bilde. Omtalt som en som skriver om ting det er spennende å lese om, som andre kan lære mye av.

Når vi skal sette de virkelig store perspektivene, og med patos snakker om universet og dets ufattelige uendelighet, kunne vi like gjerne sammenliknet det med mengden innhold på internett som aldri eller sjelden blir besøkt. For en som skriver en blogg som svever rundt på en server i en av verdensvevens bakgater, der bare de lokalkjente stamgjestene finner fram, er det ofte nærliggende å ta det perspektivet. Men likevel, en fortsetter å skrive om betraktninger som opptar en, og noen ganger finner nye gjester fram til det du prøver å formidle.

Denne bloggen ble startet da jeg byttet jobb og begynte i Innovasjon Norge. Den var en prøveballong der jeg ville bruke det å være i nytt miljø med nye oppgaver og utfordringer som bakteppe og inspirasjon til å skrive. Uten en særlig definert plan om innhold eller publiseringsfrekvens, annet enn en antakelse om at den ville handle om sosiale medier og kommunikasjon. Som den også i stor grad har gjort.

Inspirere og engasjere

Før sommeren fikk jeg nye utfordringer i Innovasjon Norge, med mer fag- og personalansvar. Men i stedet for å skrive mer om fag, har jeg kjent på lysten til å skrive mindre om det og heller forsøke å koble mine temaer tettere opp mot samfunnet vi lever i. Det er andre som skriver godt og hyppig om sosiale medier og kommunikasjon, nominasjonslisten som denne bloggposten springer ut i fra er det beste eksempelet på det. Jeg leter etter en litt annen stemme å spille ut. Jeg jobber fortsatt med å finne formen, denne balansen mellom det å være personlig i det faglige. Det, og å finne nok timer i døgnet til å få på produsert disse bloggpostene.

Når jeg ser de øvrige 39 nominerte, med den kvaliteten som ligger i det de produserer, er jeg både stolt og ydmyk. En underdog som tar dette som en anerkjennelse på at denne bloggen faktisk kan inspirere og engasjere de som finner fram og blir værende her en stund. Jeg kommer til å fortsette å prøve meg fram, leke med formatet, og se hvor tekstene leder en. Jeg håper jeg kan komme med noen perspektiver som får deg som leser til å stoppe opp noen sekunder og reflektere litt. Og kanskje fortsette tankerekken, nærmest uten å vite det selv, der du sitter på bussen, i bilen eller ute på den joggeturen. La oss si at det er målet de neste månedene. Å inspirere og engasjere.

Gratulerer alle inspirasjonsbloggere – det er fantastisk flott å være på samme liste som dere!

PS: Foto er tatt av dyktige Frida Marie Grande, som også er blant de nominerte

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.