Logg av. Pust ut. Ta inn.

Logg av. Pust ut. Ta inn.

La denne julen være tiden der du gir deg selv frihet til å slå av bryteren. Der du lar sosiale medier leve sitt eget liv og faktisk gir blaffen i den eviggående dialogen. Vær trygg, de er der når du kommer tilbake igjen også.

Dette er et ganske utypisk innlegg fra min kant, ikke minst siden jeg i stor grad skriver om digital kommunikasjon og strategisk bruk av sosiale medier. Desto viktigere, når en lever av, med og på nettet, både på jobb og privat, er det desto viktigere å ta ut egentid og kjenne på når det er behov for å slippe seg ned et hakk, og ikke alltid være på.

 

Sosiale medier er en evig dialog og kontinuerlig jakt på målgrupper og lesere. Skal du være med er det bare å holde på hatten og henge med. Det som er gjeldende i ordskiftet i dag er gjerne ferdig konkludert i morgen, og var du ikke med fikk du ikke satt ditt stempel på debatten. Det er ikke alltid like viktig å få dette stempelet på plass, andre ganger er det helt essensielt både for omdømme og omsetning.

Pause fra det digitale spinnet

Skal en fungere godt i det en gjør er det viktig å hente impulser fra flere arenaer. Bryne både kropp og hode på andre ting enn det en gjør til vanlig. Noen ganger snakker en om å komme seg ut av komfortsonen, men akkurat nå tenker jeg mer på å benytte den neste uken til å bryte dagligmønsteret. Julehøytiden er for de fleste noe helt annet enn dagligmønsteret. Svært tradisjonsbundet, ja, men med et innhold en ikke har til vanlig. Bruk julen til å gi deg selv en pause, også fra det digitale spinnet som ofte er der hele døgnet, hele uken.

Den neste uken vet vi hvordan vil arte seg. Facebook blir oversvømt med innhold fra de som er møkka lei av julegavekjør, forargelse over nattåpne butikker, og vittigheter om hvilke gaver som selger best på bensinstasjonen. Instagram og Snapchat vil bade i bilder av juletrær, pyntede bord og barn som åpner gaver. Vi vil i det hele tatt få mye av det som de som ennå ikke har skjønt at sosiale medier også er relasjonsmedier fnyser av. Vi vil også få noen velfortjente stikk i samvittigheten om de som ikke er så heldig å kunne feire en god jul. På Twitter vil dialogen gå sin gang, slik den alltid gjør. Jeg tar sjansen på at innholdet kan flyte forbi uten at jeg får det med meg.

Skal vi bli enige om at den neste uken er nice to have, og ikke need to have, i digitale medier?

Ta en time out?

Skal vi ta en kollektiv time out? Skal vi bli enige om at det vi poster i sosiale medier den neste uken er nice to have, og ikke need to have? At det ikke er så farlig om vi er på og sikrer vår stemme før konklusjonen nedtegnes? At vi heller bruker tiden på oss selv, de rundt oss, og det vi ellers ikke rekker i en hektisk hverdag?

Logger av. Puster ut. Tar inn. Det skal i hvert fall jeg. God jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.